Werken als

Host

Bezorg onze gasten een onvergetelijke ervaring bij ons aan boord waar je serveert en leuke feitjes over Amsterdam vertelt.

Het delen van jouw liefde voor Amsterdam

Als Host bij Stromma ben je het visitekaartje van ons bedrijf. Samen met je collega’s creëer je een gastvrije en representatieve omgeving op onze schepen. Tijdens de vaart voorzie je iedereen van een hapje, drankje en soms serveer je een uitgebreid diner. Daarnaast maak je iedereen aan boord enthousiast over Amsterdam door de verhalen te vertellen achter de highlights waar jullie langs varen.

Je zorgt ervoor dat alle benodigde catering aan boord staat voordat de gasten arriveren. Daarna ontvang je onze gasten aan boord en houdt een welkomstwoordje. Tussen het serveren door vertel je leuke feitjes over de bezienswaardigheden en de historie van de stad. Aan het einde van de vaart zet je de gasten met een glimlach weer af op de steiger. Tot slot haal je de catering van boord en maak je de boot weer tiptop in orde voor de volgende vaart. 

Kenmerken: 
  • Super leuke bijbaan waar je vriendschappen sluit met collega’s
  • Informele werksfeer met gezellige borrels en feesten
  • De mooiste werkplek van Amsterdam
  • Flexibele werktijden waarbij wij rekening houden met jouw wensen
Interview met Gill - Host bij Stromma Nederland

Interview

Elke dag is uniek met verschillende vaartjes, collega’s, gasten en routes. Dat maakt mijn werk afwisselend en leuk.

Wie ben je en wat is je functie bij Stromma Nederland?
Mijn naam is Gill, ik werk bijna vijf jaar bij Stromma Nederland. Ik ben begonnen als Host en Gids en ben inmiddels doorgegroeid tot Senior Host.

Wat betekent het om als Host bij Stromma Nederland te werken?
Het begint op het moment dat je de gasten welkom heet aan boord met een welkomstwoordje en een mooie glimlach natuurlijk! Tussen het serveren door vertel je leuke feitjes over de stad. Je zorgt ervoor dat de gasten een mooie avond hebben en dat ze met een fijn gevoel van boord stappen.

Hoe ben je doorgegroeid tot Senior Host?
Ik ben begonnen als Host en na een tijdje door mijn manager benaderd om door te groeien tot Senior Host. Die uitdaging wilde ik wel aangaan! Ik heb nu meer verantwoordelijkheden. Zo help ik nieuwe collega’s met het uitvoeren van hun werk en bewaak ik de kwaliteit aan boord. Daarnaast wilde ik meer weten over de stad en heb daarom mijn gidsexamen behaald.

Wat vind je leuk aan je baan?
Elke dag is uniek met verschillende vaartjes, verschillende collega’s, verschillende routes en verschillende gasten. Dat maakt het werk afwisselend en leuk. Elke dag zie je weer wat nieuws van Amsterdam en het is mooi om die ervaring met mensen te delen. Ik ben altijd in beweging en kom op plekken in de stad waar ik nog niet eerder ben geweest. Het zal je misschien verbazen, maar tijdens elk vaartje ontdek ik weer iets nieuws van Amsterdam. Dat maakt mijn werkplek zo bijzonder.

Als je denkt aan werken bij Stromma Nederland, waar ben je dan het meest trost op?
De saamhorigheid. Ik heb het gevoel dat ik deel uitmaak van een grote familie. We hebben het erg gezellig met z’n allen en hebben samen één doel: onze gasten een ultieme beleving geven. Ik draag daar zeker mijn steentje aan bij. Ik deel graag mijn liefde voor de stad met onze gasten.

Welke steekwoorden komen er bij je op als je denkt aan Stromma Nederland?
Saamhorigheid (mijn collega’s voelen als familie), plezier (we hebben veel lol met elkaar) en diversiteit (verschillende collega’s).

Wat is voor jou de mooiste herinnering aan werken bij Stromma Nederland?
Ik heb met Prinses Beatrix mogen varen, dat was een onvergetelijke ervaring. Ook heb ik mooie herinneringen aan onze bedrijfsfeesten zoals ons het feest ter ere van ons 30 jarig bestaan en het eindejaarsfeest in de A’dam Toren, waar ik op de A’DAM LOOKOUT op de hoogste schommel van Europa heb gezeten. Toch is mijn mooiste herinnering de vriendschappen die ik hier heb opgebouwd, die zijn echt voor het leven.

Lees meer