Werken als

Medewerker technische dienst

Zorg voor een behouden vaart door jouw technische werkzaamheden achter de schermen.

Het onderhouden van onze vloot op de mooiste werf in omgeving Amsterdam

Als Medewerker Technische Dienst zorg jij ervoor dat onze vloot in goede staat blijft zodat deze dagelijks de Amsterdamse grachten kan bevaren. Samen met jouw collega’s van de Technische Dienst ben jij verantwoordelijk voor de reparaties en het onderhoud van onze rondvaartboten, sloepen en waterfietsen. Daarnaast verhelp je storingen en werk je op verschillende locaties in hartje Amsterdam om onze shops en steigers te onderhouden.

Bij de Technische Dienst is geen dag hetzelfde! Het ene moment sleutel je aan een diesel- of elektromotor, het andere moment repareer je meubilair of word je opgeroepen waarna je naar één van onze locaties rondom de grachtengordel vaart om een storing te verhelpen. Daarnaast werk je ook mee aan het duurzaamheidsbeleid van Stromma Nederland: het elektrisch maken van de gehele vloot. Je werkt vanuit de werf in Amsterdam of Zaandam in een team van acht bevlogen technici. Dankzij jullie harde werk achter de schermen kan Stromma haar gasten een onvergetelijke ervaring aan boord bezorgen!

Kenmerken: 
  • Geen dag is hetzelfde door jouw diverse werkzaamheden
  • Veel ruimte en vrijheid om de klus te klaren
  • Werk mee aan het verduurzamen van onze vloot
  • De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen door cursussen te volgen
  • De mooiste werkplek die je je maar kan bedenken: onze werf in Amsterdam en/of Zaandam
  • Werken in een team van gedreven technici
Interview met Gerben - Medewerker Technische Dienst bij Stromma Nederland

Interview

Je hebt bij Stromma een enorme variatie aan werk waardoor geen dag hetzelfde is.

Wie ben je en wat is je functie bij Stromma Nederland?
Mijn naam is Gerben de Jong en ik werk inmiddels al vier jaar bij de Technisch Dienst van Stromma.

Wat houdt het precies in om als Medewerker Technische Dienst bij Stromma te werken?
Mijn taken zijn heel divers maar hebben altijd te maken met het onderhoud van schepen of locaties, het controleren van installaties en het verhelpen van storingen. We hebben verschillende soorten schepen: grote rondvaartboten, sloepen en waterfietsen. Deze moeten allemaal onderhouden worden. Je kan hierbij denken aan het onderhouden van de motor, maar ook klein onderhoud zoals interieur, laswerkzaamheden, schilderwerkzaamheden en houtbewerking. Daarnaast kunnen er tijdens het varen ook storingen ontstaan bij één van onze boten. De boten worden dan naar de werf gesleept zodat wij de storing zo snel mogelijk kunnen oplossen en de boot weer ingezet kan worden. Tot slot werk ik ook op locatie in de stad, waar onze shops en steigers zich bevinden. Ook die worden onderhouden door de Technische Dienst.

Wat moet je in huis hebben om als Medewerker Technische Dienst aan de slag te gaan?
Je werkt in de scheepvaart, dus je moet affiniteit hebben met schepen. Daarnaast moet je algemene kennis op het gebied van techniek groot zijn, zodat je storingen snel op kunt lossen. Om je kennis te vergroten, kun je bij Stromma ook cursussen volgen om je verder te ontwikkelen in je vakgebied. Zo kun je specifieke kennis op het gebied van techniek opdoen en direct toepassen in je werk op de werf.

Wat vind je zo leuk aan werken bij Stromma?
Je hebt hier een enorme variatie aan werk waardoor geen dag hetzelfde is, een hartstikke leuke sfeer, je kunt je goed ontwikkelen in de techniek en je werkt in een prachtige omgeving.

Hoe heb jij jezelf in de afgelopen jaren ontwikkeld op het gebied van techniek?
Ik heb een cursus gevolgd waar ik kennis op heb gedaan die ik direct kon toepassen in mijn baan. Daarnaast worden tegenwoordig steeds meer schepen elektrisch. Het doel is om in 2025 onze gehele vloot elektrisch te laten varen. Dat vraagt om een andere manier van werken waar ook de nodige onderhoudswerkzaamheden bij horen. Ik vind het erg leuk om met deze nieuwe en duurzame technologie bezig te zijn.

Lees meer