Werken als

Schipper klein vaarbewijs

Vaar in een elektrische sloep door de wereldberoemde grachtengordel en vertel over de pracht en praal van onze hoofdstad.

Het delen van verhalen over het Amsterdam van toen en nu

Als Schipper klein vaarbewijs bij Stromma vaar jij onze gasten in een elektrische sloep door de wereldberoemde Amsterdamse grachtengordel. Onderweg vertel je verhalen over deze eeuwenoude waterwegen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het klein onderhoud en het dagelijks schoonhouden van de sloep of salonboot.

Je start je dag met het in orde maken van je sloep, die 's nachts volledig elektrisch is opgeladen. Je haalt je gasten op bij één van onze vertreksteigers in de stad en vaart ze geruisloos door de welbekende, brede grachten. Ook laat je ze de smalle, pittoreske grachten zien. Je bepaalt zelf je route en vertelt de verhalen achter de panden en bezienswaardigheden die jullie passeren. Ook vertel je leuke feitjes over de stad en haar geschiedenis. Om alles te weten te komen over Amsterdam, volg je eerst een gidsopleiding bij Stromma.

Kenmerken: 
  • Vaar op een elektrische sloep je eigen route door de Amsterdamse grachten
  • Deel je kennis en liefde voor de stad met onze gasten
  • De mooiste werkplek van Amsterdam
  • Flexibele werktijden waarbij je jezelf kunt inroosteren op basis van jouw beschikbaarheid en wensen
  • Informele werksfeer met gezellige borrels en feesten

 

Interview met Henk- Schipper klein vaarbewijs bij Stromma Nederland

Interview

Ik ben er trots op dat ik de prachtige historie van Amsterdam kan delen met onze gasten.

Wie ben je en wat is je functie bij Stromma Nederland?
Ik ben Henk en werk ruim 10 jaar bij Stromma Nederland. Ik ben Schipper en Gids.

Wat maakt jouw werk zo bijzonder?
De schoonheid van de stad, de mensen die naar je zwaaien, de toeristen die altijd vrolijk zijn en de sfeer die mensen meegeven is geweldig. Amsterdam is de stad waar iedereen een beetje loskomt en dat is erg leuk om aan boord mee te maken. Het is bijzonder om te zien hoe onze gasten genieten van de stad en uiteindelijk van boord stappen met het gevoel: wauw, ik wist niet dat Amsterdam zoveel te vertellen had.

Hoe is het om te werken op een elektrische Open Boat?
Deze Open Boat is elektrisch en daardoor stil. Je hoort alles om je heen: de vogels die fluiten, de mensen die praten. Aan wal kan het behoorlijk druk zijn, maar aan boord komt iedereen tot rust. Het water is een rustige en ontspannende omgeving.

Wat is je mooiste herinnering tijdens je werk?
De diverse gasten die ik heb mogen verwelkomen aan boord. Toeristen uit Perzië, Irak, Australië maar ook Amsterdammers. Het ontdekken van verschillende culturen is een mooie bijkomstigheid van mijn beroep.

Waar ben je het meest trots op?
Hoe deze stad uit de klei is geboren en de geschiedenis die je van de gebouwen kunt aflezen. Ik ben er trots op dat ik de prachtige historie van Amsterdam kan delen met onze gasten. Iemand gaf me ooit de bijnaam History Henk omdat ik veel van de geschiedenis weet te vertellen, dat is een hele eer.

Hoe zou je werken als Open Boat schipper bij Stromma Nederland omschrijven?
Teamgeest, plezier, vrijheid maar ook een zekere discipline. De teamgeest is geweldig. We wisselen onderling verhalen uit over de geschiedenis van Amsterdam. Zo kom je elke keer weer tot nieuwe anekdotes. We sporen elkaar aan om gedisciplineerd te werken. De boten zijn onze trots en die moeten mooi blijven, daar zijn we erg op gebrand.

Lees meer