Werken als

Shopmedewerker

Deel jouw kennis en liefde voor de stad als gastheer van Amsterdam.

Het samenstellen van het ideale dagje Amsterdam

Als Shopmedewerker bij Stromma deel je jouw enthousiasme en liefde voor Amsterdam met onze gasten. Je voorziet ze van informatie die zij nodig hebben voor een aangenaam en bijzonder verblijf in de stad.

Je beheert één van de balies in onze diverse shops op top locaties in de stad. Je opent de shop en maakt deze gereed voor ontvangst van internationale toeristen en dagjes mensen. Je adviseert onze gasten over wat er te doen is in en om Amsterdam zoals rondvaarten, toeristische attracties, musea en excursies en verkoopt de tickets hiervoor. Ook beheer je de merchandise voorraad en de kas. Aan het eind van je shift zorg je ervoor dat je dag administratie in orde is.
 

Kenmerken: 
  • Super leuke bijbaan waar je vriendschappen sluit met collega’s
  • Aantrekkelijke commissie op jouw verkochte tickets
  • Flexibele werktijden waarbij je jezelf kunt inroosteren op basis van jouw beschikbaarheid en wensen
  • Werken in hartje Amsterdam
  • Informele werksfeer met gezellige borrels en feesten
Interview met Andrew - Shopmedewerker bij Stromma Nederland

Interview

Ik ben als Shopmedewerker de sleutel naar het ideale dagje Amsterdam.

Wie ben je en wat is je functie bij Stromma Nederland?
Mijn naam is Andrew, ik werk 6 maanden bij Stromma Nederland als Shopmedewerker.

Wat betekent het om als Shopmedewerker bij Stromma te werken?
Je bent verantwoordelijk voor één van onze verkooplocaties in de stad. Daar geef je informatie over Amsterdam en verkoop je tickets voor onze producten, attracties en musea. Ook verkoop je souvenirs. Er zijn verkooplocaties waar je samen met collega’s die dag verantwoordelijk voor bent, maar er zijn ook kleinere verkooplocaties waar je alleen verantwoordelijk voor bent. Je wisselt vaak van locatie, wat het werk afwisselen houdt. Ik krijg veel verantwoordelijkheid: ik zorg er die dag voor dat mijn shop er goed uit ziet en goed draait.

Wat vind je zo leuk aan je werk?
Ik hou van mijn stad en woon al zeven jaar in Amsterdam. Ik dacht dat ik mijn stad heel goed kende, totdat ik bij Stromma Nederland kwam werken. Ik heb een hele nieuwe kant van de stad gezien. Ik ben er trots op dat ik mijn stad kan laten zien aan onze gasten. Als ik gasten help in één van onze shops, heb ik het idee dat ik ze mijn huis laat zien.

Waar ben je het meest trost op?
Ik ben op de hoogte van alles wat Amsterdam te bieden heeft. Zo vragen mijn vrienden mij weleens: mijn familie komt een paar dagen langs, heb jij nog leuke tips? En ik heb dan de antwoorden. Ik ben als Shopmedewerkers eigenlijk de sleutel naar het ideale dagje Amsterdam. Bij Stromma zeggen we altijd dat wij 'your host in Amsterdam' zijn.

Hoe is de sfeer tussen Shopmedewerkers onderling?
We zijn erg like-minded en daardoor ontstaan er vriendschappen. We leren ook van elkaar.

Lees meer