Werken als

Steward

Help onze gasten op weg in de mooiste stad ter wereld.

Door jouw hulp zijn onze gasten een onvergetelijke ervaring rijker

Als Steward ben jij hét aanspreekpunt van onze gasten in de stad. Je deelt jouw liefde voor Amsterdam door hen te adviseren over hoe zij alles uit hun bezoek aan de stad kunnen halen.

Je adviseert en enthousiasmeert onze gasten over de verschillende manieren waarop zij Amsterdam kunnen ontdekken en je helpt hen met het plannen van hun tour. Je werkt op verschillende locaties in de stad, bijvoorbeeld op de kade van de wereldberoemde grachten, rondom Centraal Station en op onze Hop on-Hop off bussen. Daarnaast werk je nauw samen met onze collega’s in de shops om onze boten en bussen zo efficiënt mogelijk in te zetten. 

Kenmerken: 
  • Super leuke bijbaan waar je mensen uit alle windstreken ontmoet
  • Veel plezier op de werkvloer waar je vriendschappen sluit met collega’s
  • Flexibele werktijden waarbij je jezelf kunt inroosteren op basis van jouw beschikbaarheid en wensen
  • Werken op de mooiste plekjes van de stad

Interview

Ik draag als Steward bij aan een onvergetelijke Amsterdam ervaring van onze gasten.

Wie ben je en wat doe je bij Stromma Nederland?
Mijn naam is Andrea en ik ben Steward bij Stromma. Ik deel allerlei tips over Amsterdam met onze gasten en help hen aan boord van onze bussen en boten.

Wat vind je het leukst aan je werk?
Ik werk elke dag op de mooiste plekjes van de stad. Of ik nu aan boord van de bus werk, langs de wereldberoemde grachten of rondwandel door de stad: door mijn werk ervaar ik het échte Amsterdam. Ik ontmoet mensen van over de hele wereld maar het beste van alles zijn mijn collega's, we hebben zoveel plezier samen, er is een hele goede sfeer.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij Stromma te werken?
Toerisme speelt een grote rol in Amsterdam en er is geen betere manier om daar deel van uit te maken dan werken in hartje Amsterdam. Daarnaast neemt Stromma het milieu erg serieus. De bus van Stromma is de eerste volledig elektrische Hop on-Hop off Bus van de stad. Het is prettig om te weten dat mijn werkgever duurzaamheid hoog in het vaandel heeft.

Wat is je beste herinnering aan het afgelopen seizoen?
Ik heb heel veel herinneringen, maar er is er één in het bijzonder. Afgelopen zomer vergat een vrouw haar telefoon in de bus. Toen ze terugkwam om haar telefoon op te halen, was ze zo blij dat ze mij, de chauffeur en iedereen in de bus uitbundig bedankte en gaf mij zelfs een kus.

Waar ben je het meest trots op als je aan je werk denkt?
De meeste mensen bezoeken Amsterdam één keer in hun leven en ik maak daar deel van uit. Ik geef hen een goede herinnering aan Amsterdam. Ik ben er trots op dat ik een bijdrage kan leveren aan die onvergetelijke ervaring.

Lees meer